Одржана сједница Проширеног колегијума

Данас је у просторијама Ректората Универзитета у Источном Сарајеву одржана сједница Проширеног колегијума којом је предсједавао ректор проф. др Стево Пашалић.

Сједници су присуствовали проректор за наставу проф. др Вера Ћевриз Нишић, проректор за културу умјетност и спорт проф. мр Сандра Ивановић те декани Економског факултета Брчко проф. др Срђан Лалић, Економског факултета Пале проф. др Радомир Божић, Електротехничког факултета проф. др Зоран Љубоје, Факултета физичког васпитања и спорта проф. др Борислав Цицовић, Факултета пословне економије Бијељина доц. др Весна Петровић, Факултета за производњу и менаџмент Требиње проф. др Душан Јокановић, Филозофског факултета Пале проф. др Драга Мастиловић, Медицинског факултета Фоча проф. др Милан Кулић, Музичке академије проф. мр Дражан Косорић, Педагошког факултета Бијељина проф. др Далибор Стевић, Правног факултета проф. др Горан Марковић и Православног богословског факултета Фоча проф. др Владислав Топаловић.

У име декана Технолошког факултета Зворник сједници је присуствовао продекан за наставу доц. др Драган Вујадиновић, док је проф. др Бранислав Драшковић присуствовао умјесто в.д. декана Пољопривредног факултета. У име Академије ликовних умјетности Требиње присуствовао је продекан за наставу доц. др Веселин Брковић. Испред Студентског парламента сједници је присуствовао Стефан Слијепчевић.

На сједници је размотрен приједлог прелиминарних листи одговорних наставника и сарадника за предстојећу академску 2019/20. годину, као и приједлог нове форме уговора о дјелу за ангажовање наставника и уговора о допунском раду.

Члановима Проширеног колегијума презентована је информација о тренутном финансијском стању на Универзитету, као и информација о Споразуму о заједничким активностима у области осигурања квалитета закљученом између Минустарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Министарства за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске.

Колегијум је упознат и са информацијом о провођењу избора за чланове наставно-научних вијећа факултета и наставно-умјетничких вијећа академија из реда студената, те са планом годишњих одмора у 2019. години.

Договорено је да почетком мјесеца јула у Бијељини буде одржан тематски састанак на којем ће посебна пажња бити посвећена упису студената и другим актуелним питањима на Универзитету. На овом састанку биће дефинисани и усвојени одређени закључци који ће бити обавезујући.