Održana sjednica Proširenog kolegijuma

Danas je u prostorijama Rektorata Univerziteta u Istočnom Sarajevu održana sjednica Proširenog kolegijuma kojom je predsjedavao rektor prof. dr Stevo Pašalić.

Sjednici su prisustvovali prorektor za nastavu prof. dr Vera Ćevriz Nišić, prorektor za kulturu umjetnost i sport prof. mr Sandra Ivanović te dekani Ekonomskog fakulteta Brčko prof. dr Srđan Lalić, Ekonomskog fakulteta Pale prof. dr Radomir Božić, Elektrotehničkog fakulteta prof. dr Zoran Ljuboje, Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta prof. dr Borislav Cicović, Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina doc. dr Vesna Petrović, Fakulteta za proizvodnju i menadžment Trebinje prof. dr Dušan Jokanović, Filozofskog fakulteta Pale prof. dr Draga Mastilović, Medicinskog fakulteta Foča prof. dr Milan Kulić, Muzičke akademije prof. mr Dražan Kosorić, Pedagoškog fakulteta Bijeljina prof. dr Dalibor Stević, Pravnog fakulteta prof. dr Goran Marković i Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Foča prof. dr Vladislav Topalović.

U ime dekana Tehnološkog fakulteta Zvornik sjednici je prisustvovao prodekan za nastavu doc. dr Dragan Vujadinović, dok je prof. dr Branislav Drašković prisustvovao umjesto v.d. dekana Poljoprivrednog fakulteta. U ime Akademije likovnih umjetnosti Trebinje prisustvovao je prodekan za nastavu doc. dr Veselin Brković. Ispred Studentskog parlamenta sjednici je prisustvovao Stefan Slijepčević.

Na sjednici je razmotren prijedlog preliminarnih listi odgovornih nastavnika i saradnika za predstojeću akademsku 2019/20. godinu, kao i prijedlog nove forme ugovora o djelu za angažovanje nastavnika i ugovora o dopunskom radu.

Članovima Proširenog kolegijuma prezentovana je informacija o trenutnom finansijskom stanju na Univerzitetu, kao i informacija o Sporazumu o zajedničkim aktivnostima u oblasti osiguranja kvaliteta zaključenom između Minustarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Ministarstva za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

Kolegijum je upoznat i sa informacijom o provođenju izbora za članove nastavno-naučnih vijeća fakulteta i nastavno-umjetničkih vijeća akademija iz reda studenata, te sa planom godišnjih odmora u 2019. godini.

Dogovoreno je da početkom mjeseca jula u Bijeljini bude održan tematski sastanak na kojem će posebna pažnja biti posvećena upisu studenata i drugim aktuelnim pitanjima na Univerzitetu. Na ovom sastanku biće definisani i usvojeni određeni zaključci koji će biti obavezujući.