Студенти и професори Машинског факултета Универзитета Црне Горе посјетили ФПМ

У петак, 24. маја, студенти и професори Машинског факултета Универзитета Црне Горе били су гости Факултета за производњу и менаџмент Требиње Универзитета у Источном Сарајеву.

У склопу посјете, гости су, заједно са професорима и асистентима Факултета за производњу и менаџмент Требиње, обишли Swisslion Индустрију алата а.д. Требиње, гдје су се упознали са пословањем овог предузећа, које се бави производњом висококвалитетног алата, израђеног од најквалитетнијих челика.

Након Swisslion Индустрије алата, гости су посјетили просторије и лабораторије Факултета за производњу и менаџмент Требиње, гдје им је презентован рад, те студијски програми ове високошколске установе. Кратке, едукативне презентације, одржане су у лабораторијама факултета и то: Лабораторији за савремену производњу, CNC учионици, CNC лабораторији, те Мјерној лабораторији.

Такође, студенти и професори су посјетили и Манастир Тврдош, посвећен Успењу Пресвете Богородице, који је подигнут на стијенама мјеста Тврдоша, крај десне обале ријеке Требишњице, на 4 километра западно од Требиња, који датира из 4. вијека, те Манастир Херцеговачка Грачаница, саграђен по жељи српског пјесника Јован Дучића, гдје су и смјештени његови посмртни остаци.

Студентска посјета је реализована као још један од доказа успјешне сарадње Машинског факултета, Универзитета Црне Горе и Факултета за производњу и менаџмент Требиње, Универзитета у Источном Сарајеву.