Studenti i profesori Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore posjetili FPM

U petak, 24. maja, studenti i profesori Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore bili su gosti Fakulteta za proizvodnju i menadžment Trebinje Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

U sklopu posjete, gosti su, zajedno sa profesorima i asistentima Fakulteta za proizvodnju i menadžment Trebinje, obišli Swisslion Industriju alata a.d. Trebinje, gdje su se upoznali sa poslovanjem ovog preduzeća, koje se bavi proizvodnjom visokokvalitetnog alata, izrađenog od najkvalitetnijih čelika.

Nakon Swisslion Industrije alata, gosti su posjetili prostorije i laboratorije Fakulteta za proizvodnju i menadžment Trebinje, gdje im je prezentovan rad, te studijski programi ove visokoškolske ustanove. Kratke, edukativne prezentacije, održane su u laboratorijama fakulteta i to: Laboratoriji za savremenu proizvodnju, CNC učionici, CNC laboratoriji, te Mjernoj laboratoriji.

Takođe, studenti i profesori su posjetili i Manastir Tvrdoš, posvećen Uspenju Presvete Bogorodice, koji je podignut na stijenama mjesta Tvrdoša, kraj desne obale rijeke Trebišnjice, na 4 kilometra zapadno od Trebinja, koji datira iz 4. vijeka, te Manastir Hercegovačka Gračanica, sagrađen po želji srpskog pjesnika Jovan Dučića, gdje su i smješteni njegovi posmrtni ostaci.

Studentska posjeta je realizovana kao još jedan od dokaza uspješne saradnje Mašinskog fakulteta, Univerziteta Crne Gore i Fakulteta za proizvodnju i menadžment Trebinje, Univerziteta u Istočnom Sarajevu.