Промовисана 32 доктора наука Универзитета у Источном Сарајеву

На Универзитету Источном Сарајеву (УИС) данас су промовисана 32 доктора наука, а свечаност је одржана у оквиру обиљежавања Дана и крсне славе Универзитета.

Ректор Универзитета проф. др Стево Пашалић рекао је данас да је промовисана нова генерација доктораната и да је у протеклих 27 година постојања Универзитета дипломирало 19.206 студената, а да је број оних који су докторирали 444.

Према његовим ријечима, Универзитет је стекао углед, захваљујући значајним резултатима студената и професора који су активни на свим континентима.

Универзитет данас низом манифестација обиљежава Дан Универзитета и крсну славу – Свете Ћирила и Методија, а све ће бити окончано вечерашњом Свечаном академијом на којој ће бити додијељена признања, повеље, плакете и захвалнице.

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом јутрос је у Храму Светог Василија Острошког обавио обред ломљења славског колача.

Овом чину и Светој архијерејској литургији присуствовали су ректор Пашалић и декани факултета и академија у оквиру Универзитета.

Извор: Новинска агенција СРНА/ УИС