Promovisana 32 doktora nauka Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Na Univerzitetu Istočnom Sarajevu danas su promovisana 32 doktora nauka, a svečanost je održana u okviru obilježavanja Dana i krsne slave Univerziteta.

Rektor Univerziteta prof. dr Stevo Pašalić rekao je danas da je promovisana nova generacija doktoranata i da je u proteklih 27 godina postojanja Univerziteta diplomiralo 19.206 studenata, a da je broj onih koji su doktorirali 444.

Prema njegovim riječima, Univerzitet je stekao ugled, zahvaljujući značajnim rezultatima studenata i profesora koji su aktivni na svim kontinentima.

Univerzitet danas nizom manifestacija obilježava Dan Univerziteta i krsnu slavu – Svete Ćirila i Metodija, a sve će biti okončano večerašnjom Svečanom akademijom na kojoj će biti dodijeljena priznanja, povelje, plakete i zahvalnice.

NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom jutros je u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog obavio obred lomljenja slavskog kolača.

Ovom činu i Svetoj arhijerejskoj liturgiji prisustvovali su rektor Pašalić i dekani fakulteta i akademija u okviru Univerziteta.

Izvor: Novinska agencija SRNA/ UIS