Обиљежавање Дана и крсне славе Универзитета у Источном Сарајеву

У присуству представника академске заједнице, те великог броја гостију из јавног и политичког живота Републике Српске и БиХ, Универзитет у Источном Сарајеву 24. маја ће обиљежити Дан и своју крсну славу – Светог Ћирила и Методија.

Према програму обиљежавања, Света литургија и ломљење славског колача, коју ће предводити Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом, почеће у 9:00 часова у храму Светог Василија Острошког на Вељинама.

Промоција доктора наука заказана је за 11:00 часова у амфитеатру „Проф. др Вељко Вулетић“ на Електротехничком факултету а свечана академија, на којој ће бити додијељена признања, повеље, плакете и захвалнице Универзита, биће уприличена у Административном центру Владе Републике Српске у Источном Сарајеву, са почетком у 17:00 часова.

Уважавајући нарочите заслуге и изузетан допринос у развоју УИС-а, највеће универзитетско признање „ОРДЕН УНИВЕРЗИТЕТА“ ове године биће додијељено предсједавјућем Предсједништва БиХ, Милораду Додику.

Универзитет у Источном Сарајеву је стуб развоја Републике Српске и једно од средишта интелектуалног живота БиХ.

То је аутономна, научна, образовна и умјетничка установа која у свом саставу има петнаестр факултета и двије акадмије, гдје студентски програми прате савремене научне трендове и сазнања.