Obilježavanje Dana i krsne slave Univerziteta u Istočnom Sarajevu

U prisustvu predstavnika akademske zajednice, te velikog broja gostiju iz javnog i političkog života Republike Srpske i BiH, Univerzitet u Istočnom Sarajevu 24. maja će obilježiti Dan i svoju krsnu slavu – Svetog Ćirila i Metodija.

Prema programu obilježavanja, Sveta liturgija i lomljenje slavskog kolača, koju će predvoditi Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom, počeće u 9:00 časova u hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama.

Promocija doktora nauka zakazana je za 11:00 časova u amfiteatru „Prof. dr Veljko Vuletić“ na Elektrotehničkom fakultetu a svečana akademija, na kojoj će biti dodijeljena priznanja, povelje, plakete i zahvalnice Univerzita, biće upriličena u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu, sa početkom u 17:00 časova.

Uvažavajući naročite zasluge i izuzetan doprinos u razvoju UIS-a, najveće univerzitetsko priznanje „ORDEN UNIVERZITETA“ ove godine biće dodijeljeno predsjedavjućem Predsjedništva BiH, Miloradu Dodiku.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu je stub razvoja Republike Srpske i jedno od središta intelektualnog života BiH.

To je autonomna, naučna, obrazovna i umjetnička ustanova koja u svom sastavu ima petnaestr fakulteta i dvije akadmije, gdje studentski programi prate savremene naučne trendove i saznanja.