Одржани Business to Business сусрети REINWASTE-EUNORS

Током другог дана одржавања трећег састанка конзорцијума Interreg MED пројектa REINWASTE, у ком учествује Универзитет у Источном Сарајеву (УИС) Технолошки факултет Зворник, одржана је заједничка активност са пројектним конзорцијумом Европске мреже предузетништва Републике Српске (EUNORS).

Заједничка активност односила се на међусобну презентацију активности и могућности прво пројекта REINWASTE, a затим EUNORS мреже, као и на презентацију пројектних позива различитих европских и домаћих програма. Након тога су одржани пословни сусрети B2B на којим су представници пројектних партнера REINWASTE, представници Агенције за развој малих и средњих предузећа Републике Српске, представници малих и средњих предузећа који су се одазвали позиву и представници Универзитета у Источном Сарајеву, одржали низ билатералних састанака и договорили различите облике даље сарадње.

Заједнички дио састанка отворен је од стране координатора REINWASTE пројекта испред Универзитета у Источном Сарајеву Технолошког факултета проф. др Драгана Вујадиновића, проректора за међународну сарадњу и осигурање квалитета проф. др Дејана Бокоњића, и мр Дејана Шешлије, вишег стручног сарадника Агенције за развој малих и средњих предузећа Републике Српске.

Након тога су представници пројектног координатора Agencia de Gestion Agraria Y Pesquera de Andalucia (Granada) презентовали REINWASTE пројекат, мр Дејан Шешлија (Агенција) је презентовао EUNORS мрежу и др Ненад Марковић (Универзитет у Источном Сарајеву) је презентовао пројектне могућности за мала и средња и предузећа.

Након дискусије билатерални састанци B2B су одржани у складу са планираном процедуром.