Održani Business to Business susreti REINWASTE-EUNORS

Tokom drugog dana održavanja trećeg sastanka konzorcijuma Interreg MED projekta REINWASTE, u kom učestvuje Univerzitet u Istočnom Sarajevu (UIS) Tehnološki fakultet Zvornik, održana je zajednička aktivnost sa projektnim konzorcijumom Evropske mreže preduzetništva Republike Srpske (EUNORS).

Zajednička aktivnost odnosila se na međusobnu prezentaciju aktivnosti i mogućnosti prvo projekta REINWASTE, a zatim EUNORS mreže, kao i na prezentaciju projektnih poziva različitih evropskih i domaćih programa. Nakon toga su održani poslovni susreti B2B na kojim su predstavnici projektnih partnera REINWASTE, predstavnici Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Republike Srpske, predstavnici malih i srednjih preduzeća koji su se odazvali pozivu i predstavnici Univerziteta u Istočnom Sarajevu, održali niz bilateralnih sastanaka i dogovorili različite oblike dalje saradnje.

Zajednički dio sastanka otvoren je od strane koordinatora REINWASTE projekta ispred Univerziteta u Istočnom Sarajevu Tehnološkog fakulteta prof. dr Dragana Vujadinovića, prorektora za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta prof. dr Dejana Bokonjića, i mr Dejana Šešlije, višeg stručnog saradnika Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Republike Srpske.

Nakon toga su predstavnici projektnog koordinatora Agencia de Gestion Agraria Y Pesquera de Andalucia (Granada) prezentovali REINWASTE projekat, mr Dejan Šešlija (Agencija) je prezentovao EUNORS mrežu i dr Nenad Marković (Univerzitet u Istočnom Sarajevu) je prezentovao projektne mogućnosti za mala i srednja i preduzeća.

Nakon diskusije bilateralni sastanci B2B su održani u skladu sa planiranom procedurom.