Студенти Саобраћајног факултета узели учешће на 14. Међународној конференцији „Безбедност саобраћаја у локалној заједници“

Уз подршку менаџмента Саобраћајног факултета Добој Универзитета у Источном Сарајеву (УИС) најбољи студенти првог и другог циклуса студија на смјеру Друмски и градски саобраћај, узели су учешће на 14. Међународној конференцији „Безбедност саобраћаја у локалној заједници“ одржаној на Копаонику (Србија).

Међународна конференција окупила је бројне еминентне професоре и стручњаке из области безбједности саобраћаја који су заједно сa студентима обрадили многобројне актуелне теме из наведене области.

Под менторством продекана за науку, истраживање и развој доц. др Бојана Марића, студентски рад студената другог циклуса студија, под називом „Реализација циљева стратегије безбједности саобраћаја за период 2011-2018 са посебним освртом на Републику Српску“, добио је захвалницу за изузетан допринос конференцији.

Учешћем на конференцији студентима је пружена прилика да стекну познанства, дискутују и размјене мишљења с бројним професорима и научницима са различитих високошколских установа из окружења.

Овим су студенти још једном показали да су изузетно заинтересовани за бављење научно-истраживачким радом, а наведена конференција је само једна у низу међународних конференција на којима су успјешно представили Саобраћајни факултет Добој и Универзитет у Источном Сарајеву.