Studenti Saobraćajnog fakulteta uzeli učešće na 14. Međunarodnoj konferenciji „Bezbednost saobraćaja u lokalnoj zajednici“

Uz podršku menadžmenta Saobraćajnog fakulteta Doboj Univerziteta u Istočnom Sarajevu (UIS) najbolji studenti prvog i drugog ciklusa studija na smjeru Drumski i gradski saobraćaj, uzeli su učešće na 14. Međunarodnoj konferenciji „Bezbednost saobraćaja u lokalnoj zajednici“ održanoj na Kopaoniku (Srbija).

Međunarodna konferencija okupila je brojne eminentne profesore i stručnjake iz oblasti bezbjednosti saobraćaja koji su zajedno sa studentima obradili mnogobrojne aktuelne teme iz navedene oblasti.

Pod mentorstvom prodekana za nauku, istraživanje i razvoj doc. dr Bojana Marića, studentski rad studenata drugog ciklusa studija, pod nazivom „Realizacija ciljeva strategije bezbjednosti saobraćaja za period 2011-2018 sa posebnim osvrtom na Republiku Srpsku“, dobio je zahvalnicu za izuzetan doprinos konferenciji.

Učešćem na konferenciji studentima je pružena prilika da steknu poznanstva, diskutuju i razmjene mišljenja s brojnim profesorima i naučnicima sa različitih visokoškolskih ustanova iz okruženja.

Ovim su studenti još jednom pokazali da su izuzetno zainteresovani za bavljenje naučno-istraživačkim radom, a navedena konferencija je samo jedna u nizu međunarodnih konferencija na kojima su uspješno predstavili Saobraćajni fakultet Doboj i Univerzitet u Istočnom Sarajevu.