Позив за пријаву на стипендију “Go Styria” на Универзитету у Грацу

Канцеларија за међународну сарадњу Универзитета у Источном Сарајеву (УИС) обавјештава заинтересоване да је отворен позив за пријаву на истраживачку стипендију “Go Styria” на Универзитету у Грацу (Аустрија) за академску 2019/2020. годину.

Универзитет у Грацу нуди истраживачке стипендије за мастер и докторске студије, као и постдокторско истраживање кандидатима са универзитета из земаља Југоисточне Европе, а у које спадају Албанија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Хрватска, Кипар, Грчка, Мађарска, Косово, Македонија, Молдавија, Црна Гора, Румунија, Србија, Словенија и Турска.

Период трајања стипендије, односно истраживачког боравка, је максимално 4 мјесеца, а кандидати по повратку настављају или завршавају студије/истраживање на свом Универзитету.

Стипендија за студенте мастер и докторских студија износи 600 €, а за постдокторске истраживаче стипендија износи 900 € мјесечно.

За пријаву је потребно доставити пријавни формулар, мотивационо писмо, биографију и потврду о знању енглеског језика.

Рок за пријаве за академску 2018/2019. годину је 3. мај 2019.године.

Више информација о начину пријаве можете пронаћи на wеб страници: https://international.uni-graz.at/en/stud/incoming/s-in-mprog/go-styria/