Poziv za prijavu na stipendiju “Go Styria” na Univerzitetu u Gracu

Kancelarija za međunarodnu saradnju Univerziteta u Istočnom Sarajevu (UIS) obavještava zainteresovane da je otvoren poziv za prijavu na istraživačku stipendiju “Go Styria” na Univerzitetu u Gracu (Austrija) za akademsku 2019/2020. godinu.

Univerzitet u Gracu nudi istraživačke stipendije za master i doktorske studije, kao i postdoktorsko istraživanje kandidatima sa univerziteta iz zemalja Jugoistočne Evrope, a u koje spadaju Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Grčka, Mađarska, Kosovo, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Rumunija, Srbija, Slovenija i Turska.

Period trajanja stipendije, odnosno istraživačkog boravka, je maksimalno 4 mjeseca, a kandidati po povratku nastavljaju ili završavaju studije/istraživanje na svom Univerzitetu.

Stipendija za studente master i doktorskih studija iznosi 600 €, a za postdoktorske istraživače stipendija iznosi 900 € mjesečno.

Za prijavu je potrebno dostaviti prijavni formular, motivaciono pismo, biografiju i potvrdu o znanju engleskog jezika.

Rok za prijave za akademsku 2018/2019. godinu je 03. maj 2019.godine.

Više informacija o načinu prijave možete pronaći na web stranici: https://international.uni-graz.at/en/stud/incoming/s-in-mprog/go-styria/