НАЈАВА: Сутра завршна конференција међународног пројекта “Јачање интернационализације у високом образовању БиХ”

У организацији Универзитета у Источном Сарајеву 3. и 4. априла на Економском факултету Брчко биће одржана завршна конференција међународног пројекта „Јачање интернационализације у високом образовању БиХ“.

Ријеч је о пројекту који је имплементиран на осам јавних универзитета у БиХ уз подршку Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, Федералног министарства образовања и науке, Центра за информисање и признавање квалификација у БиХ, Агенције за развој висоог образовања и осигурање квалитета БиХ и Агенције за акредитацију високошколских установа Републике Српске.

Посебну тежину пројекту је дало учешће реномираних међународних партнера: Католички Универзитет у Леувену (Белгија), Политехнички универзитет у Порту (Португал) и Buckinghamshire New University (Велика Британија) који су подржали универзитете из БиХ на путу унапређења интернационализације.

Током три године трајања пројекта, финансираног из програма Erasmus+, кључни резултати који су постигнути огледају се у анализи стања интернационализације и признавања квалификација у јавном високом образовању, изради стратегија за интернационализацију, изради модела за признавање квалификација и његовим усвајањем на универзитетима, тестирању нових модела интернационализације, едукацији особља и опремању универзитета информатичком опремом, изради водича за оцјену квалитета интернационализације и сл.

Захваљујући изузетним резултатима, пројекат је подржан и од стране Ректорске конференције БиХ која је потписала заједничку декларацију о привржености јавних високошколских установа у БиХ интернационализацији и путу у Европско подручје високог образовања.

Учешће на конференцији, поред наведених пројектних партнера, потврдили су представници Делегације Европске уније у БиХ, Erasmus+ канцеларије БиХ, представници Дистрикта Брчко и представници приватних високошколских установа.

Почетак конференције је у 9:30 часова.

Изјаве за медије планиране су у 9:20 часова у холу Економског факултета Брчко Универзитета у Источном Сарајеву ( Студентска број 11).