Објављен Закон о измјенама и допуни Закона о високом образовању

У Службеном гласнику Републике Српске број: 26 од 28.03.2019. године објављен је Закон о измјенама и допуни Закона о високом образовању.

Закон о измјенама и допуни Закона о високом образовању регулисао је да студенти уписани на дипломски студиј који су испунили услове за стицање статуса апсолвента до краја акдемске 2017/2018. године, према одредбама Закона о универзитету, могу завршити те студије по започетом наставном плану и програму, условима и правилима студирања најдуже до краја академске 2019/2020. године.

Према Закону о измјенама и допуни Закона о виском образовању, студенти уписани на дипломски студији у трајању од пет или шест година према одредбама Закона о универзитету, могу завршити те студије по започетом наставном плану и програму, условима и правилима студирања најдуже до краја академске 2021/2022. године.

Такође, према најновијим измјенама Закона студенти који су уписали постдипломске студије по Закону о универзитету, исте требају окончати до краја академске 2019/2020. године, а продужен је и рок за стицање научног степена доктора наука, те је утврђено да се научни степен доктора наука може стећи закључно са 30. септембром 2022. године.

Подсјетимо, Закон о измјенама и допуни Закона о високом образовању усвојила је Народна скупштина Републике Српске на Трећој сједници, одржаној 14. марта 2019. године.

Прилог: Текст Закона о измјенама и допуни Закона о високом образовању