За викенд на Филозофском факултету Дани отворених врата

Дани отворених врата, током којих се очекује долазак око 400 матураната из цијеле Републике Српске, биће одржани у суботу и недјељу, 30. и 31. марта, на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву.

Студент на програму Политикологија и међународни односи Филозофског факултета на Палама Филип Матић рекао је Срни да је циљ ове манифестације промоција и упознавање средњошколаца о томе шта ова високошколска установа нуди.

“Долази 250 матураната из Херцеговине, Подриња, Семберије, Добоја и 150 са Сарајевско-романијске регије. Припремили смо им озбиљан, али и забаван програм гдје ће имати прилику да се упознају о 17 студијских програма кроз четири радна сата са паузама, те упознати културне, друштвене и историјске знаменитости Пала”, навео је Матић.

Матић је додао да је за други дан манифестације, осим упознавања о Факултету, планирано и панорамско разгледање Јахорине, упознавање Пала, студенстких домова, Цековића куће и многих других локација и објеката, како би матуранти добили ширу слику о студирању на Палама.

Према његовим ријечима, направили су и кутак намијењен за питања матураната као и Дан културе у оквиру којег ће студенти презентовати осам култура, међу којима и културе Кине, Србије, Русије, Шпаније, Енглеске и Њемачке, те пренијети искуства из градова у којима су боравили.

Матић је рекао да матуранти долазе у суботу у 11.00 часова у “Рајску долину” на Јахорину гдје ће им се обратити декан Филозофског факултета Драга Мастиловић и начелник општине Пале Бошко Југовић.

Презентација за матуранте о 17 студијских програма на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву почеће у 13.00 часова у просторијама Факултета.

Филозофски факултет на Палама у наредном периоду планира и да организује велики број гостовања јавних личности из друштвено-културног живота Републике Српске и региона.

Извор: Новинска агенција СРНА