Старт / Вијести - Филозофски факултет / За викенд на Филозофском факултету Дани отворених врата

За викенд на Филозофском факултету Дани отворених врата

Дани отворених врата, током којих се очекује долазак око 400 матураната из цијеле Републике Српске, биће одржани у суботу и недјељу, 30. и 31. марта, на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву.

Студент на програму Политикологија и међународни односи Филозофског факултета на Палама Филип Матић рекао је Срни да је циљ ове манифестације промоција и упознавање средњошколаца о томе шта ова високошколска установа нуди.

“Долази 250 матураната из Херцеговине, Подриња, Семберије, Добоја и 150 са Сарајевско-романијске регије. Припремили смо им озбиљан, али и забаван програм гдје ће имати прилику да се упознају о 17 студијских програма кроз четири радна сата са паузама, те упознати културне, друштвене и историјске знаменитости Пала”, навео је Матић.

Матић је додао да је за други дан манифестације, осим упознавања о Факултету, планирано и панорамско разгледање Јахорине, упознавање Пала, студенстких домова, Цековића куће и многих других локација и објеката, како би матуранти добили ширу слику о студирању на Палама.

Према његовим ријечима, направили су и кутак намијењен за питања матураната као и Дан културе у оквиру којег ће студенти презентовати осам култура, међу којима и културе Кине, Србије, Русије, Шпаније, Енглеске и Њемачке, те пренијети искуства из градова у којима су боравили.

Матић је рекао да матуранти долазе у суботу у 11.00 часова у “Рајску долину” на Јахорину гдје ће им се обратити декан Филозофског факултета Драга Мастиловић и начелник општине Пале Бошко Југовић.

Презентација за матуранте о 17 студијских програма на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву почеће у 13.00 часова у просторијама Факултета.

Филозофски факултет на Палама у наредном периоду планира и да организује велики број гостовања јавних личности из друштвено-културног живота Републике Српске и региона.

Извор: Новинска агенција СРНА