Обавјештење о расписивању избора за чланове Студентског парламента УИС-а

Обавјештавају се студенти Универзитета у Источном Сарајеву да су Одлуком ректора Универзитета дана 13.03.2019. године расписани избори за чланове Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву.

Ректор Универзитета је именовао Централну изборну комисију за спровођење избора за чланове Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву и изборне комисије по факултетима/ академијама Универзитета које су задужене за непосредно спровођење избора чланова Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву по факултетима/ академијама Универзитета.

Позив за подношење пријава за кандидатуру за избор за чланове Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву ће се објавити на огласним таблама факултета/ академија и у истом су наведене информације везанe за кандидовање и подношење пријава за кандидатуру.

За чланство у Студентски парламент може се кандидовати редован студент који је први пут уписао одговарајућу годину студија у академској 2018/2019. години.

Право да бирају представнике у Студентски парламент равноправно имају сва лица која имају статус студента Универзитета у Источном Сарајеву.

Централна изборна комисија је одредила рок за подношење пријава за кандидатуру, и то, до дана 20.03.2019. године до 15,00 часова.

Избори за чланове Студентског парламента спровешће се дана 25.03.2019. године у термину од 8,00 часова до 16,00 часова у сједиштима факултета/ академија, с тим што ће се за Правни факултет Пале и Пољопривредни факултет Источно Сарајево избори спроводити како у сједиштима факултета, тако и у одјељењима ван сједишта факултета.

Прилог: Обавјештење