Obavještenje o raspisivanju izbora za članove Studentskog parlamenta UIS-a

Obavještavaju se studenti Univerziteta u Istočnom Sarajevu da su Odlukom rektora Univerziteta dana 13.03.2019. godine raspisani izbori za članove Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Rektor Univerziteta je imenovao Centralnu izbornu komisiju za sprovođenje izbora za članove Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i izborne komisije po fakultetima/ akademijama Univerziteta koje su zadužene za neposredno sprovođenje izbora članova Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu po fakultetima/ akademijama Univerziteta.

Poziv za podnošenje prijava za kandidaturu za izbor za članove Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu će se objaviti na oglasnim tablama fakulteta/ akademija i u istom su navedene informacije vezane za kandidovanje i podnošenje prijava za kandidaturu.

Za članstvo u Studentski parlament može se kandidovati redovan student koji je prvi put upisao odgovarajuću godinu studija u akademskoj 2018/2019. godini.

Pravo da biraju predstavnike u Studentski parlament ravnopravno imaju sva lica koja imaju status studenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Centralna izborna komisija je odredila rok za podnošenje prijava za kandidaturu, i to, do dana 20.03.2019. godine do 15,00 časova.

Izbori za članove Studentskog parlamenta sprovešće se dana 25.03.2019. godine u terminu od 8,00 časova do 16,00 časova u sjedištima fakulteta/ akademija, s tim što će se za Pravni fakultet Pale i Poljoprivredni fakultet Istočno Sarajevo izbori sprovoditi kako u sjedištima fakulteta, tako i u odjeljenjima van sjedišta fakulteta.

Prilog: Obavještenje