Нове могућности сарадње са Универзитетом у Новом Саду и високошколским установама из Нижњег Новгорода

Проректор за науку, истраживање и развој Универзитета у Источном Сарајеву (УИС) доц. др Синиша Берјан присуствовао је састанку ког је Универзитет у Новом Саду организвао са представницима неколико високошколских институција из Нижњег Новгорда (Руска Федерација).

У саставу академске делегације Нижњег Новгорода били су представници Пољорпивредне академије, Института за инжењерске науке и економију и Комитета за међународне односе Града Нижњег Новгорода.

Госте је у Ректорату Универзитета у Новом Саду примио ректор проф. др Дејан Јакшић са проректорима проф. др Сањом Подунавац-Кузмановић и проф. др Стеваном Станковским. Сусрету су присуствовали проф. др Душица Ракић, замjеница покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку дjелатност и проф. др Бранко Ћупина, продекан за међународну сарадњу Пољопривредног факултета Универзитета у Новом Саду.

На састанку је разговарано о могућностима унапређења сарадње Универзитета у Новом Саду и виокошколских институција у Нижњем Новгороду, као и о сарадњи са Универзитетом у Источном Сарајеву.

Посjета представника високошколских институција из Нижњег Новгорода и Универзитета у Источном Сарајеву организована је поводом одржавања Међународног сајма образовања „Путокази“ на Новосадском сајму, од 7. до 9. марта 2019. године, на ком се на заједничком штанду Републике Српске представља и Универзитет у Источном Сарајеву.