Nove mogućnosti saradnje sa Univerzitetom u Novom Sadu i visokoškolskim ustanovama iz Nižnjeg Novgoroda

Prorektor za nauku, istraživanje i razvoj Univerziteta u Istočnom Sarajevu (UIS) doc. dr Siniša Berjan prisustvovao je sastanku kog je Univerzitet u Novom Sadu organizvao sa predstavnicima nekoliko visokoškolskih institucija iz Nižnjeg Novgorda (Ruska Federacija).

U sastavu akademske delegacije Nižnjeg Novgoroda bili su predstavnici Poljorpivredne akademije, Instituta za inženjerske nauke i ekonomiju i Komiteta za međunarodne odnose Grada Nižnjeg Novgoroda.

Goste je u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu primio rektor prof. dr Dejan Jakšić sa prorektorima prof. dr Sanjom Podunavac-Kuzmanović i prof. dr Stevanom Stankovskim. Susretu su prisustvovali prof. dr Dušica Rakić, zamjenica pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku djelatnost i prof. dr Branko Ćupina, prodekan za međunarodnu saradnju Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima unapređenja saradnje Univerziteta u Novom Sadu i viokoškolskih institucija u Nižnjem Novgorodu, kao i o saradnji sa Univerzitetom u Istočnom Sarajevu.

Posjeta predstavnika visokoškolskih institucija iz Nižnjeg Novgoroda i Univerziteta u Istočnom Sarajevu organizovana je povodom održavanja Međunarodnog sajma obrazovanja „Putokazi“ na Novosadskom sajmu, od 7. do 9. marta 2019. godine, na kom se na zajedničkom štandu Republike Srpske predstavlja i Univerzitet u Istočnom Sarajevu.