Сајам италијанских универзитета 9. марта у Сарајеву

Амбасада Италије у БиХ упућује позив заинтересованима да посјете Сајам италијанских универзитета који ће бити одржан у суботу, 9. марта, на Филозофском факултету Универзитета у Сарајеву.

Сајам је организован у сарадњи са Via Academica, друштвом специјализованим за догађаје студентске оријентације, и омогућиће средњошколцима и студентима из БиХ да се упознају са додипломским и постдипломским студијима, извођеним на енглеском и/или италијанском језику, а које, неки од најпрестижнијих италијанских универзитета, нуде иностраним студентима.

Током сајамског дана, сваки универзитет, имаће на располагању свој штанд, лако препознатљив, на којем ће посјетиоци моћи добити информативне материјале и разговарати са представницима различитих универзитета, пристиглим из Италије.

Надаље, биће организоване и циљане презентације, у трајању од 20 минута, током којих ће бити представљене и могућности стипендирања, као и друге погодности.

Универзитети, укључени у ово прво издање сајамског представљања у БиХ су: Università Cattolica del Sacro Milano, Politecnico di Milano, Libera Università di Lingue e Comunicazione (IULM) Milano, Ca’ Foscari Venezia, Business and Hotel Management School Lucerna (представиће своје студије организоване у Италији), Università Politecnica della Marche Ancona, LUISS Roma, Università di Tor Vegata Roma, Swiss School of Management Roma, Istituto Marangoni Milano, Università degli Studi Padova i Rome School of Business.

За посљедња три универзитета, информативно-промотивни материјали ће бити доступни на штанду организатора, Via Academica.

Сајам ће трајати од 10 до 16 сати, а улаз је бесплатан.