Sajam italijanskih univerziteta 9. marta u Sarajevu

Ambasada Italije u BiH upućuje poziv zainteresovanima da posjete Sajam italijanskih univerziteta koji će biti održan u subotu, 9. marta, na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Sajam je organizovan u saradnji sa Via Academica, društvom specijalizovanim za događaje studentske orijentacije, i omogućiće srednjoškolcima i studentima iz BiH da se upoznaju sa dodiplomskim i postdiplomskim studijima, izvođenim na engleskom i/ili italijanskom jeziku, a koje, neki od najprestižnijih italijanskih univerziteta, nude inostranim studentima.

Tokom sajamskog dana, svaki univerzitet, imaće na raspolaganju svoj štand, lako prepoznatljiv, na kojem će posjetioci moći dobiti informativne materijale i razgovarati sa predstavnicima različitih univerziteta, pristiglim iz Italije.

Nadalje, biće organizovane i ciljane prezentacije, u trajanju od 20 minuta, tokom kojih će biti predstavljene i mogućnosti stipendiranja, kao i druge pogodnosti.

Univerziteti, uključeni u ovo prvo izdanje sajamskog predstavljanja u BiH su: Università Cattolica del Sacro Milano, Politecnico di Milano, Libera Università di Lingue e Comunicazione (IULM) Milano, Ca’ Foscari Venezia, Business and Hotel Management School Lucerna (predstaviće svoje studije organizovane u Italiji), Università Politecnica della Marche Ancona, LUISS Roma, Università di Tor Vegata Roma, Swiss School of Management Roma, Istituto Marangoni Milano, Università degli Studi Padova i Rome School of Business.

Za posljednja tri univerziteta, informativno-promotivni materijali će biti dostupni na štandu organizatora, Via Academica.

Sajam će trajati od 10:00 do 16:00 sati, a ulaz je besplatan.