Одржан састанак Проширеног ректорског колегија

У сриједу, 20.02.2019. године, у просторијама Ректората Универзитета у Источном Сарајеву (УИС), одржан је састанак Проширеног ректорског колегија.

Састанку су присуствовали, Ректор, проф. др Стево Пашалић, Генерални секретар, Равијојла Ђуричић, Шеф службе за финансијске и рачуноводствене послове, Сретенка Ћосић,  декани факултета Универзитета, и то, Економског факултета Брчко, проф. др Срђан Лалић,  Економског факултета Пале, проф. др Радомир Божић, Електротехничког факултета, проф. др Зоран Љубоје, Факултета пословне Економије, доц. др Весна Петровић, Факултета за производњу и менаџмент, проф. др Душан Јокановић, Филозофског факултета, проф. др Драга Мастиловић, Машинског факултета, проф. др Милија Краишник, Медицинског факултета, проф. др Милан Кулић, Музичке академије, проф. мр Дражан Косорић, Правног факултета, проф. др Горан Марковић, Православног Богословског факултета, проф. др Владислав Топаловић, Саобраћајног факултета, проф. др Зоран Ћургуз, Технолошког факултета, проф. др Миладин Глигорић, Пољопривредног факултета, продекан, доц. др Марко Гутаљ, као и предсједник Управног одбора, доц. др Тијана Перовић.

На састанку Проширеног ректорског колегија разматрано је више тачака дневног реда а које су се односиле на промоцију приликом уписа нових студената и начина промовисања организационих јединица, односно ангажмана на маркетингу Универзитета у Источном Сарајеву. Једногласно је подржан предлог да се у наредном периоду, кроз низ различитих манифестација максимална пажња посвети на промовисању организационих јединциа Универзитета како би се привукао што већи број нових студената који ће наставак образовања, након средње школе, наставити на неком од факултета на Универзитету у Источном Сарајеву.

Декани факултета су упознали присутне о већ подузетим активностима везаним за промоције факултета и ангажману студената везано за активности промовисања студијских програма.

Такође, Колегиј је информисан и о финансијском стању, за 2018. годину, на Универзитету, те је констатована чињеница да је финансијска ситуација одлична што се потврђује чињеницом суфицита у буџету. Колегиј је упознат и о предлогу буџета за текућу 2019. годину. Констатовано је да је за стабилну финансијску ситуацију на Универзитету највише заслужан менаџмент Универзитета на челу са Ректором, проф. др Стевом Пашалићем.

Колегиј је информисан и о процесу акредитација студијских програма и самога Универзитета али и о проблемима везаним за ове активности који су детектовани на БиХ нивоу.