Održan sastanak proširenog rektorskog kolegija

U srijedu, 20.02.2019. godine, u prostorijama Rektorata Univerziteta u Istočnom Sarajevu (UIS), održan je sastanak Proširenog rektorskog kolegija.

Sastanku su prisustvovali, Rektor, prof. dr Stevo Pašalić, Generalni sekretar, Ravijojla Đuričić, Šef službe za finansijske i računovodstvene poslove, Sretenka Ćosić,  dekani fakulteta Univerziteta, i to, Ekonomskog fakulteta Brčko, prof. dr Srđan Lalić,  Ekonomskog fakulteta Pale, prof. dr Radomir Božić, Elektrotehničkog fakulteta, prof. dr Zoran Ljuboje, Fakulteta poslovne Ekonomije, doc. dr Vesna Petrović, Fakulteta za proizvodnju i menadžment, prof. dr Dušan Jokanović, Filozofskog fakulteta, prof. dr Draga Mastilović, Mašinskog fakulteta, prof. dr Milija Kraišnik, Medicinskog fakulteta, prof. dr Milan Kulić, Muzičke akademije, prof. mr Dražan Kosorić, Pravnog fakulteta, prof. dr Goran Marković, Pravoslavnog Bogoslovskog fakulteta, prof. dr Vladislav Topalović, Saobraćajnog fakulteta, prof. dr Zoran Ćurguz, Tehnološkog fakulteta, prof. dr Miladin Gligorić, Poljoprivrednog fakulteta, prodekan, doc. dr Marko Gutalj, kao i predsjednik Upravnog odbora, doc. dr Tijana Perović.

Na sastanku Proširenog rektorskog kolegija razmatrano je više tačaka dnevnog reda a koje su se odnosile na promociju prilikom upisa novih studenata i načina promovisanja organizacionih jedinica, odnosno angažmana na marketingu Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Jednoglasno je podržan predlog da se u narednom periodu, kroz niz različitih manifestacija maksimalna pažnja posveti na promovisanju organizacionih jedincia Univerziteta kako bi se privukao što veći broj novih studenata koji će nastavak obrazovanja, nakon srednje škole, nastaviti na nekom od fakulteta na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.

Dekani fakulteta su upoznali prisutne o već poduzetim aktivnostima vezanim za promocije fakulteta i angažmanu studenata vezano za aktivnosti promovisanja studijskih programa.

Takođe, Kolegij je informisan i o finansijskom stanju, za 2018. godinu, na Univerzitetu, te je konstatovana činjenica da je finansijska situacija odlična što se potvrđuje činjenicom suficita u budžetu. Kolegij je upoznat i o predlogu budžeta za tekuću 2019. godinu. Konstatovano je da je za stabilnu finansijsku situaciju na Univerzitetu najviše zaslužan menadžment Univerziteta na čelu sa Rektorom, prof. dr Stevom Pašalićem.

Kolegij je informisan i o procesu akreditacija studijskih programa i samoga Univerziteta ali i o problemima vezanim za ove aktivnosti koji su detektovani na BiH nivou.