Конкурс Невид театра за оригиналне драмске текстове

Невид театар из Бањалуке у оквиру пројекта «Образовање кроз игру», који се проводи кроз заједнички пројекат УН-а: „Дијалог за будућност: Промовисање друштвене кохезије и разноликости у БиХ“, позива креативне младе ауторе и ауторке од 18 до 30 година који живе у БиХ да пријаве своје идеје за оригиналне драмске текстове намијењене дјеци узраста од три до 11 година.

Текстови требају бити фокусирани на тему културних разноликости у БиХ, у смислу путописа Босном и Херцеговином, о граду, општини и селу у којем аутори живе, природним љепотама и животињском свијету, те материјалном и нематеријалном благу БиХ.

Поред оригиналног драмског текста, млади аутори и младе ауторке имаће прилику да пишу о проблемима образовног система у БиХ и понуде конкретне идеје ка реформи образовања, као и разлоге зашто желе истражити тему образовања и културних разноликости у БиХ.

Конкурс је отворен од 21. јануара и трајаће до 03. марта 2019. године до 23 часа и 59 минута.

За више информација о правилима учешћа, резултатима конкурса и наградама можете прочитати на страници пројекта: www.obrazovanjekrozigru.com