Konkurs Nevid teatra za originalne dramske tekstove

Nevid teatar iz Banjaluke u okviru projekta «Obrazovanje kroz igru», koji se provodi kroz zajednički projekat UN-a: „Dijalog za budućnost: Promovisanje društvene kohezije i raznolikosti u BiH“, poziva kreativne mlade autore i autorke od 18 do 30 godina koji žive u BiH da prijave svoje ideje za originalne dramske tekstove namijenjene djeci uzrasta od tri do 11 godina.

Tekstovi trebaju biti fokusirani na temu kulturnih raznolikosti u BiH, u smislu putopisa Bosnom i Hercegovinom, o gradu, opštini i selu u kojem autori žive, prirodnim ljepotama i životinjskom svijetu, te materijalnom i nematerijalnom blagu BiH.

Pored originalnog dramskog teksta, mladi autori i mlade autorke imaće priliku da pišu o problemima obrazovnog sistema u BiH i ponude konkretne ideje ka reformi obrazovanja, kao i razloge zašto žele istražiti temu obrazovanja i kulturnih raznolikosti u BiH.

Konkurs je otvoren od 21. januara i trajaće do 03. marta 2019. godine do 23 časa i 59 minuta.

Za više informacija o pravilima učešća, rezultatima konkursa i nagradama možete pročitati na stranici projekta: www.obrazovanjekrozigru.com