Објављен USAID-ов позив “Localworks initiative”

USAID/Босна и Херзеговина (USAID/BiH) позива локалне организације с намјером да се пријаве за директно финансирање од стране USAID-а у оквиру иницијативе USAID Снага локалног (USAID Localworks initiative) да поднесу Изјаве о заинтересованости (EoI) како би прошле USAID-ову провјеру капацитета организација да имплементирају грантове.

Снага локалног је јединствени програм осмишљен како би унаприједио развој заснован на локалном власништву и повећао способност USAID-а да оснажи локалне актере да преузму вођство у рјешавању властитих развојних изазова. Током наредне године до двије године, USAID/BiH планира одабрати и ући у партнерство са локалним организацијама широм БиХ како би подржао мобилизацију локалних ресурса унутар заједница које преузимају одговорност и имплементирају властита рјешења за локалне развојне изазове.

Локалне организације укључују, али нису ограничене на, удружења грађана, фондације, вјерске организације, академске институције, приватне компаније, професионална удружења или било које сличне правне особе регисроване у БиХ које нису у власништву или под контролом било којег страног ентитета или особе.

Рок пријаве је 13. фебруар.

Инструкције и детаљи објаве могу се пронаћи на www.grants.gov, користећи кључну ријеч: 72016819RFI001