МНРВОИД: Прелиминарна ранг-листа стипендиста студија у иностранству

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске (МНРВОИД) објавило је данас прелиминарну ранг-листу стипендиста првог, другог и трећег циклуса студија у иностранству, за шта је буџетом Српске планирано 191.000 КМ.

Према овој ранг-листи биће додијељена 51 стипендија, саопштено је из ресорног министарства.

Комисија за додјелу стипендија предложила је да студентима првог циклуса студија у иностранству буде додјељено 19 стипендија, студентима другог циклуса студија четири и студентима трећег циклуса 28 стипендија.

Студенти који су конкурисали за стипендију Министарства и испуњавају услове конкурса, а додијељена им је стипендија од другог јавног извора стипендирања, имају могућност да се опредијеле за једну стипендију и то у року од осам дана од објављивања прелиминарне ранг-листе.

Уколико се студент одлучи за стипендију Министарства потребно је да достави увјерење /рјешење/ потврду од другог даваоца да се одриче стипендије из другог јавног извора стипендирања.

Уколико Министарство накнадно установи да се студент није одрекао стипендије из другог јавног извора стипендирања, исплата стипендије том студенту биће обустављена.

На јавни конкурс за додјелу стипендија студентима првог, другог и трећег циклуса студија у иностранству за ову годину пријавила су се 103 студената, а услове конкурса није испунило 47 студената.

Прелиминарна ранг-листа стипендиста доступна је на порталу Владе Републике Српске, на страници Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво.

Подносиоци пријава имају право приговора на ову листу у року од осам дана од дана њеног објављивања, односно до 5. јануара.