MNRVOID: Preliminarna rang-lista stipendista studija u inostranstvu

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske (MNRVOID) objavilo je danas preliminarnu rang-listu stipendista prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u inostranstvu, za šta je budžetom Srpske planirano 191.000 KM.

Prema ovoj rang-listi biće dodijeljena 51 stipendija, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Komisija za dodjelu stipendija predložila je da studentima prvog ciklusa studija u inostranstvu bude dodjeljeno 19 stipendija, studentima drugog ciklusa studija četiri i studentima trećeg ciklusa 28 stipendija.

Studenti koji su konkurisali za stipendiju Ministarstva i ispunjavaju uslove konkursa, a dodijeljena im je stipendija od drugog javnog izvora stipendiranja, imaju mogućnost da se opredijele za jednu stipendiju i to u roku od osam dana od objavljivanja preliminarne rang-liste.

Ukoliko se student odluči za stipendiju Ministarstva potrebno je da dostavi uvjerenje /rješenje/ potvrdu od drugog davaoca da se odriče stipendije iz drugog javnog izvora stipendiranja.

Ukoliko Ministarstvo naknadno ustanovi da se student nije odrekao stipendije iz drugog javnog izvora stipendiranja, isplata stipendije tom studentu biće obustavljena.

Na javni konkurs za dodjelu stipendija studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u inostranstvu za ovu godinu prijavila su se 103 studenata, a uslove konkursa nije ispunilo 47 studenata.

Preliminarna rang-lista stipendista dostupna je na portalu Vlade Republike Srpske, na stranici Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo.

Podnosioci prijava imaju pravo prigovora na ovu listu u roku od osam dana od dana njenog objavljivanja, odnosno do 5. januara.