Промовисан уџбеник “Конструкциони елементи у машиноградњи 1”

У оквиру 4. Међународне конференције Cometa 2018, која је у организацији Машинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву (УИС) одржана крајем новембра на Јахорини, промовисано је и прво издање универзитетског уџбеника “Конструкциони елементи у машиноградњи 1”.

Аутори наведеног уџбеника су: проф. др Војислав Милтеновић (професор у пензији, Машински факултет Универзитета у Нишу), проф. др Биљана Марковић (Машински факултет Универзитета у Источном Сарајеву) и проф. др Милан Тица (Машински факултет Универзитета у Бањој Луци).

Издавање уџбеника је одобрио Сенат Универзитета у Источном Сарајеву, док је издавач Машински факултет.

Рецензенти овог уџбеника, који ће се користити за потребе извођења наставе на предмету Машински елементи 1 на оба државна универзитета (Источно Сарајево И Бања Лука), су проф. др Синиша Кузмановић (Факултет техничких наука, Нови Сад), који је о уџбенику говорио на промоцији, те проф. др Радош Булатовић (Машински факултет, Подгорица).

Промоцији су присуствовали учесници конференције Cometa 2018, којима су се обратили сви аутори, изражавајући задовољство што је универзитетски уџбеник угледао светлост дана и што ће студенти оба државна универзитета коначно добити издање домаћих аутора.

Најављено је издавање и уџбеника “Конструкциони елементи у машиноградњи 2”, на Машинском факултету Универзитета у Бањој Луци, истих аутора, који ће се користити за потребе извођења наставе на предмету Машински елементи 2, у наредној години.