Promovisan udžbenik “Konstrukcioni elementi u mašinogradnji 1”

U okviru 4. Međunarodne konferencije Cometa 2018, koja je u organizaciji Mašinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu (UIS) održana krajem novembra na Jahorini, promovisano je i prvo izdanje univerzitetskog udžbenika “Konstrukcioni elementi u mašinogradnji 1”.

Autori navedenog udžbenika su: prof. dr Vojislav Miltenović (profesor u penziji, Mašinski fakultet Univerziteta u Nišu), prof. dr Biljana Marković (Mašinski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu) i prof. dr Milan Tica (Mašinski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci).

Izdavanje udžbenika je odobrio Senat Univerziteta u Istočnom Sarajevu, dok je izdavač Mašinski fakultet.

Recenzenti ovog udžbenika, koji će se koristiti za potrebe izvođenja nastave na predmetu Mašinski elementi 1 na oba državna univerziteta (Istočno Sarajevo I Banja Luka), su prof. dr Siniša Kuzmanović (Fakultet tehničkih nauka, Novi Sad), koji je o udžbeniku govorio na promociji, te prof. dr Radoš Bulatović (Mašinski fakultet, Podgorica).

Promociji su prisustvovali učesnici konferencije Cometa 2018, kojima su se obratili svi autori, izražavajući zadovoljstvo što je univerzitetski udžbenik ugledao svetlost dana i što će studenti oba državna univerziteta konačno dobiti izdanje domaćih autora.

Najavljeno je izdavanje i udžbenika “Konstrukcioni elementi u mašinogradnji 2”, na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, istih autora, koji će se koristiti za potrebe izvođenja nastave na predmetu Mašinski elementi 2, u narednoj godini.