Најава: Потписивање споразума о пословно-техничкој сарадњи са Градском развојном агенцијом Источно Сарајево и компанијом “Златно зрно”

У просторијама Ректората Универзитета у Источном Сарајеву (УИС) сутра, 11. децембра, у 14 часова споразуме о пословно-техничкој сарадњи потписаће представници Универзитета у Источном Сарајеву (УИС) и Градске развојне агенције Источно Сарајево, као и представници Пољопривредног и Технолошког факултета нашег Универзитета и компаније „Златно Зрно“ из Источног Сарајева.

Сврха споразума између Универзитета и Градске развојне агенције Источно Сарајево је да дефинише различите видове сарадње у области научно-истраживачке, стручне и образовне дјелатности. У складу са споразумом, сарадња ће се одвијати на принципу обостраног интереса, кроз заједничко ангажовање расположивих људских и материјалних ресурса.

У фокусу сарадње Универзитета и Агецније биће подршка малим и средњим предузећима у источном дијелу Републике Српске на развоју иновативних потенцијала, развоја и трансфера технологије, као и умрежавању са сличним фирмама из Европске уније који ће се одвијати у оквиру Европске мреже предузетништва EEN (Enterprise Europe Network) и програма EUNORS.

Циљ споразума између Пољопривредног и Технолошког факултета УИС-а и компаније „Златно зрно“ је пружање и кориштење пословно-техничке сарадње, односно заједнички наступ и пружање услуга из области прехрамбене индустрије, технологије, консалтинга, тестирања и развоја производа, лабораторијских анализа и услуга као и спровођење студентске праксе.