Najava: Potpisivanje sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji sa Gradskom razvojnom agencijom Istočno Sarajevo i kompanijom “Zlatno zrno”

U prostorijama Rektorata Univerziteta u Istočnom Sarajevu (UIS) sutra, 11. decembra, u 14 časova sporazume o poslovno-tehničkoj saradnji potpisaće predstavnici Univerziteta u Istočnom Sarajevu (UIS) i Gradske razvojne agencije Istočno Sarajevo, kao i predstavnici Poljoprivrednog i Tehnološkog fakulteta našeg Univerziteta i kompanije „Zlatno Zrno“ iz Istočnog Sarajeva.

Svrha sporazuma između Univerziteta i Gradske razvojne agencije Istočno Sarajevo je da definiše različite vidove saradnje u oblasti naučno-istraživačke, stručne i obrazovne djelatnosti. U skladu sa sporazumom, saradnja će se odvijati na principu obostranog interesa, kroz zajedničko angažovanje raspoloživih ljudskih i materijalnih resursa.

U fokusu saradnje Univerziteta i Agecnije biće podrška malim i srednjim preduzećima u istočnom dijelu Republike Srpske na razvoju inovativnih potencijala, razvoja i transfera tehnologije, kao i umrežavanju sa sličnim firmama iz Evropske unije koji će se odvijati u okviru Evropske mreže preduzetništva EEN (Enterprise Europe Network) i programa EUNORS.

Cilj sporazuma između Poljoprivrednog i Tehnološkog fakulteta UIS-a i kompanije „Zlatno zrno“ je pružanje i korištenje poslovno-tehničke saradnje, odnosno zajednički nastup i pružanje usluga iz oblasti prehrambene industrije, tehnologije, konsaltinga, testiranja i razvoja proizvoda, laboratorijskih analiza i usluga kao i sprovođenje studentske prakse.