Комеморација и сахрана проф. др Миладина Јовичића у суботу у Бијељини

Комеморативна сједница поводом смрти проф. др Миладина Јовичића, декана Факултета пословне економије Универзитета у Источном Сарајеву (УИС) биће одржана у суботу, 8. децембра 2018. године, у 11 часова у згради Центра за високо образовање у Бијељини. Сахрана ће бити обављена истог дана у 13 часова на гробљу Пучиле у Бијељини.

Проф. др Миладин Јовичић преминуо је у четвртак, 6. децембра, у 62. години живота након краће и тешке болести.

Рођен је 14.09.1957. године у селу Угљевичка Обријеж, Општина Угљевик. Основну школу завршио је у Угљевику, а бијељинску Гимназију 1976. године, након чега уписује Економски факултет у Бањој Луци који завршава 1980. године.

Постдипломски студије уписао је 1984. године у Сарајеву на Економским факултету, а магистарску тезу под називом „Електрична енергија у функцији привредног развоја“ одбранио је 1987. године.

Докторирао је на Економском факултету у Источном Сарајеву 2003. године на тему„Мјерење успјешности менаџера као фактор развоја у земљама у транзицији“.

Објавио је, самостално или у коауторству, осам књига које третирају област управљања мезоекономским системима, као и више од 35 научних и стручних радова из области менаџмента и предузетничке економије у еминентним домаћим и страним часописима.

Дужност декана Факултета пословне економије обављао је од 2016. године.

Својим знањем, трудом и радом оставио је неизбрисив траг на страницама историје развоја Факултета пословне економије и Универзитета у Источном Сарајеву.

Нека му је вјечна слава и хвала!