У Белгији одржана радионица у оквиру STINT пројекта

Од 26. до 30. новембра на Универзитету KU Leuven у Технолошком кампусу у Генту одржана је радионица за пројектне партнере Erasmus+ STINT пројекта (Strengthening of Internationalisation in B&H Higher Education). Састанак су модерирали и водили проф. др Дејан Бокоњић, проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета и мр Ненад Марковић, координатор за осигурање квалитета у сарадњи са руководиоцем департмана за интернационализацију Geert De Lepeleer-ом.

На недавно одржаној мониторинг посјети Универзитету у Источном Сарајеву од стране Европске комисије (EACEA) и одговорне особе Erasmus+ за земље западног Балкана Џулије Моро у сарадњи са Erasmus+ канцеларијом БиХ, јавно је истакнуто да је STINT пројекат одлично оцијењен структурални пројекат на свим нивоима управљања као и да је потребно у будућности реализовати још сличних пројеката који имају значајну подршку ентитетских и кантоналних министарстава и агенција из области високог образовања.

Нарочито је истакнуто да је пројекат изузетно добро вођен и координисан од стране Универзитета у Источном Сарајеву у сарадњи са КУ Леувен Универзитетом.

На Технолошком кампусу у Генту сви јавни универзитети представили су своје самоевалуационе извјештаје везане за минимално два критеријума у складу са развијеним Водичем за оцјену квалитета интернационализације, како би исти био тестиран и упућен у службену употребу. Представљени су такође и планови даље дисеминације и одрживости пројектних резултата од стране пројектних партнера.

Договорена је екстерна посјета крајем фебруара и почетком марта 2019. као и реализације преосталих активности.

Разговарано је и о наставку овог пројекта у форми нове апликације на задовољство свих учесника.