Најава промоције књиге доц. др Максима Ковачевића

У понедјељак, 3. децембра, у амфитеатру Медицинског факултета Фоча Универзитета у Источном Сарајеву биће одржана промоција монографије „Остеопороза“ чији је аутор доц. др Максим Ковачевић, ортопед Универзитетске болнице Фоча.

Монографија је намијењена свим љекарима и здравственим радницима који у свом раду имају недоумице и потребу за бољим познавањем ове болести. Начин изношења података је једноставан и чини књигу могућом за разумјевање и пацијентима.

Остеопороза је болест са којом се суочава популација тзв. „ трећег животног доба“. Новија истраживања кажу да ће се у наредних 50 година број људи са дијагностикованом остеопорозом удвостручити због повећања популације старих људи и начина живота савременог човјека. То ће значајно повећати и број пацијената са преломима костију усљед остеопорозе и оптеретити здравствени систем државе.

Стога је неопходно унаприједити и проводити мјере превенције и ране дијагностике остеопорозе. Да би се остварио наведени циљ неопходно је упознати здарвствене раднике, али и пацијенте са значајем остеопорозе и то је основни мотив писања ове монографије.

Почетак промоције је у 17:30 часова.