Студенти Машинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву освојили прво мјесто на такмичењу у оквиру манифестације „Sarajevo Unlimited 2018“

У Вијећници у Сарајеву, 22.11.2018. године, проглашени су побједници такмичења организованог у оквиру манифестације „Sarajevo Unlimited 2018“, регионалног Форума иновација, технологије и предузетништва.

Компанија PwC Босна и Херцеговина организовала је ово такмичење на тему креирања студије случаја од стране студената под називом „Сјајни умови стварају паметне градове: Будући градови вођени младим“.

Тим студената са Машинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву представио се на овом тачмичењу са идејом о производњи енергије из фотосинтезе и освоио прво мјесто у конкуренцији пет факултета. Студенти су освојили новчану награду у исноси од 3000 КМ, која ће им свакако бити мотив и подстицај за даљи развој ове идеје.

Екипа Машинског факултета је била у саставу: Милан Кусмук, Едита Шандал, Виолета Милаковић, Александар Милаковић, Елведина Ферхатбеговић, Чедо Обрадовић, Александар Лукета и Петар Карадеглија.

Поред студената Машинског факултета из Источног Сарајева на такмичењу су учествовале екипе: Електротехнички факултет Источно Сарајево, Електротехнички факултет Сарајево, Економски факултет Сарајево и Факултет информацијских технологија Мостар.

Извор: www.maf.ues.rs.ba