На ЕТФ-у одржано студентско такмичење у оквиру форума Sarajevo Unlimited 2018

У оквиру манифестације “Sarajevo Unlimited 2018”, регионалног Форума иновација, технологије и предузетништва, компанија PwC Босна и Херцеговина организовала је такмичење на тему креирања студије случаја од стране студената, под називом “Сјајни умови стварају паметне градове: Будући градови вођени младим”.

У склопу такмичења, које је одржано у сриједу, 7. новембра, на Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву, своје идеје представиле су студентске екипе са пет факултета из БиХ. Такмичење су отворили представници организатора из компаније PwC Босна и Херцеговина, а такмичаре и учеснике су поздравили и декани Електротехничког и Машинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Студентске екипе су имале од 5 до 8 чланова. На располагању су имали по 10 минута за представљање идеје и 5 минута за одговоре на питања из жирија.

Одлука жирија и избор најбоље екипе биће саопштени такмичарима 22.11.2018. Најбоља екипа добиће награду у вриједности од 3000 КМ, а симболичним наградама биће награђене и остале екипе.

На такмичењу су учествовале екипе сљедећих факултета: Електротехнички факултет Сарајево,
Машински факултет Источно Сарајево, Економски факултет Сарајево, Факултет информацијских технологија Мостар и Електротехнички факултет Источно Сарајево.

Екипа Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву је била у сљедећем саставу: Никола Самарџија, Марко Маловић, Никола Кукрић, Драгана Никић, Сања Благојевић, Марина Зубац, Ненад Грујичић, Богдан Боровчанин док је ментор доц. др Мирјана Максимовић.