Na ETF-u održano studentsko takmičenje u okviru foruma Sarajevo Unlimited 2018

U okviru manifestacije “Sarajevo Unlimited 2018”, regionalnog Foruma inovacija, tehnologije i preduzetništva, kompanija PwC Bosna i Hercegovina organizovala je takmičenje na temu kreiranja studije slučaja od strane studenata, pod nazivom “Sjajni umovi stvaraju pametne gradove: Budući gradovi vođeni mladim”.

U sklopu takmičenja, koje je održano u srijedu, 7. novembra, na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, svoje ideje predstavile su studentske ekipe sa pet fakulteta iz BiH. Takmičenje su otvorili predstavnici organizatora iz kompanije PwC Bosna i Hercegovina, a takmičare i učesnike su pozdravili i dekani Elektrotehničkog i Mašinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Studentske ekipe su imale od 5 do 8 članova. Na raspolaganju su imali po 10 minuta za predstavljanje ideje i 5 minuta za odgovore na pitanja iz žirija.

Odluka žirija i izbor najbolje ekipe biće saopšteni takmičarima 22.11.2018. Najbolja ekipa dobiće nagradu u vrijednosti od 3000 KM, a simboličnim nagradama biće nagrađene i ostale ekipe.

Na takmičenju su učestvovale ekipe sljedećih fakulteta: Elektrotehnički fakultet Sarajevo,
Mašinski fakultet Istočno Sarajevo, Ekonomski fakultet Sarajevo, Fakultet informacijskih tehnologija Mostar i Elektrotehnički fakultet Istočno Sarajevo.

Ekipa Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu je bila u sljedećem sastavu: Nikola Samardžija, Marko Malović, Nikola Kukrić, Dragana Nikić, Sanja Blagojević, Marina Zubac, Nenad Grujičić, Bogdan Borovčanin dok je mentor doc. dr Mirjana Maksimović.