Позив на радионицу програма “Креативна Европа”

Служба проректора за студентска питања, културу, умјетност, спорт Универзитета у Источном Сарајеву обавјештава заинтересоване да Деск Креативна Европа Босна и Херцеговина организује радионицу у оквиру Програма „Креативна Европа“ (Creative Europe). Радионица ће бити одржана у понедјељак 05. 11. 2018. године с почетком у 14 сати у ЕУ инфо центру у Сарајеву.

„Креативна Европа“ је програм Европске комисије за подршку и финансирање пројеката из области културе за период од 2014. до 2020. године на који се могу пријавити и организације и установе у области културе из Босне и Херцеговине.

Циљ организације Радионице је промоција програма Креативна Европа и представљање различитих могућности за установе и организације у БиХ за кандидовање пројеката на актуелни позив за пројекте културне сарадње у оквиру овог ЕУ програма.

Радионица за припрему апликација на конкурсу за пројекте културне сарадње је намијењена представницима свих правних лица регистрованих за дјелатност културе- установа, организација и предузећа у култури из БиХ које се намјеравају пријавити на овај конкурс.

Рок за пријаве на овај конкурс је 11.12.2018. године.

Програм радионице:

  • 14:00-14:10 – Поздравна ријеч, Биљана Чамур- Веселиновић, Министарство Цивилних послова БиХ
  • 14:10-14:30 – Европски пројекти сарадње- опште информације, тематски приоритети, упуте за попуњавање електронског формулара, помоћ при тражењу партнера- Аида Календер, водитељица Деска Креативна Европа БиХ
  • 14:30-15:00 – Примјери позитивних пракси: пројекти награђени на конкурсима Креативне Европе у Србији. Активне потраге за партнерима на конкурсу Креативне Европе у Србији- Димитрије Тадић, савјетник у Министарству за културу и информисање Републике Србије и руководилац Деска Креативна Европа Србија
  • 15:00-16:00 – Практични савјети за апликанте на конкурсу за пројекте културне сарадње за 2019. годину- питања и дискусија

Учествују:

  • Нихад Крешевљаковић, директор ЈУ Театарски фестивал MESS, установе која је награђена на овом конкурсу за 2018. годину
  • Димитрије Тадић, руководилац Деска Креативна Европа Србија
  • Аида Календер, водитељица Деска Креативна Европа БиХ

Радионица се реализује кроз сарадњу ЕУ инфо центра и Деска Креативна Европа Босна и Херцеговина, уз подршку Европске комисије и Министарства цивилних послова БиХ.

Потребно је потврдити присуство догађају на e-mail адресу: aida.kalender@kreativnaevropa.ba најкасније до петка 02. 11. 2018. године до 17 сати.