Poziv na radionicu programa “Kreativna Evropa”

Služba prorektora za studentska pitanja, kulturu, umjetnost, sport Univerziteta u Istočnom Sarajevu obavještava zainteresovane da Desk Kreativna Evropa Bosna i Hercegovina organizuje radionicu u okviru Programa „Kreativna Evropa“ (Creative Europe). Radionica će biti održana u ponedjeljak 05. 11. 2018. godine s početkom u 14 sati u EU info centru u Sarajevu.

„Kreativna Evropa“ je program Evropske komisije za podršku i finansiranje projekata iz oblasti kulture za period od 2014. do 2020. godine na koji se mogu prijaviti i organizacije i ustanove u oblasti kulture iz Bosne i Hercegovine.

Cilj organizacije Radionice je promocija programa Kreativna Evropa i predstavljanje različitih mogućnosti za ustanove i organizacije u BiH za kandidovanje projekata na aktuelni poziv za projekte kulturne saradnje u okviru ovog EU programa.

Radionica za pripremu aplikacija na konkursu za projekte kulturne saradnje je namijenjena predstavnicima svih pravnih lica registrovanih za djelatnost kulture- ustanova, organizacija i preduzeća u kulturi iz BiH koje se namjeravaju prijaviti na ovaj konkurs.

Rok za prijave na ovaj konkurs je 11.12.2018. godine.

Program radionice:

  • 14:00-14:10 – Pozdravna riječ, Biljana Čamur- Veselinović, Ministarstvo Civilnih poslova BiH
  • 14:10-14:30 – Evropski projekti saradnje- opšte informacije, tematski prioriteti, upute za popunjavanje elektronskog formulara, pomoć pri traženju partnera- Aida Kalender, voditeljica Deska Kreativna Evropa BiH
  • 14:30-15:00 – Primjeri pozitivnih praksi: projekti nagrađeni na konkursima Kreativne Evrope u Srbiji. Aktivne potrage za partnerima na konkursu Kreativne Evrope u Srbiji- Dimitrije Tadić, savjetnik u Ministarstvu za kulturu i informisanje Republike Srbije i rukovodilac Deska Kreativna Evropa Srbija
  • 15:00-16:00 – Praktični savjeti za aplikante na konkursu za projekte kulturne saradnje za 2019. godinu- pitanja i diskusija

Učestvuju:

  • Nihad Kreševljaković, direktor JU Teatarski festival MESS, ustanove koja je nagrađena na ovom konkursu za 2018. godinu
  • Dimitrije Tadić, rukovodilac Deska Kreativna Evropa Srbija
  • Aida Kalender, voditeljica Deska Kreativna Evropa BiH

Radionica se realizuje kroz saradnju EU info centra i Deska Kreativna Evropa Bosna i Hercegovina, uz podršku Evropske komisije i Ministarstva civilnih poslova BiH.

Potrebno je potvrditi prisustvo događaju na e-mail adresu: aida.kalender@kreativnaevropa.ba najkasnije do petka 02. 11. 2018. godine do 17 sati.