II Бизнис форум Брчко дистрикта БиХ од 6. до 9. новембра

Влада Брчко дистрикта БиХ, у сарадњи са Економским факултетом Брчко Универзитета у Источном Сарајеву и Удружењем рачуновођа, форензичара и ревизора Брчко дистрикта БиХ, од 6. до 9. новембра организује II Бизнис форум Брчко дистрикта БиХ.

Бизнис форум је и ове године замишљен као мјесто окупљања и размјене мишљења између представника власти, креатора економских политика и потенцијалних инвеститора.

Форум ће се бавити свим релевантним питањима која су од значаја за стање у Брчко дистрикту Босне и Херцеговине, почевши од становништва, пословног амбијента, иновација, инвестиција, кооперација, предузетништва, тржишта рада и образовања.

Званично отварање Бизнис форума је 07. новембра 2018. године у 11:00 часова у Дому културе у Брчком, гдје ће бити одржана и пленарна секција о темама – пословни амбијент, инвестиције, иновације, кооперација и предузетништво.

Кроз панеле и конструктивну расправу, привредници, професори, представници институција власти и јавних организација, међународне заједнице и невладиних удружења, студенти, грађани и други учесници, имаће прилику да размијене мишљења и донесу закључке који ће бити упућени владајућим структурама, доносиоцима одлука и носиоцима привредног развоја.

Примарни циљ Бизнис форума Брчко дистрикта БиХ јесте да кроз дијалог, расправе и размјене мишљења, овај форум и Брчко постану препознатљиво мјесто, као важан пословни и инвестициони догађај регије за ширење знања и пословних идеја. Жеља Организационог одбора је да примарни закључак Бизнис форума буде јачање приватног сектора уз стимулисање предузетништва, повећање конкурентности, примјену модерних технологија, бољу интеграцију у процес глобализације и привлачење квалитетних инвеститора, да би у будућности овај форум добио епитет инвестиционог форума.

Осим пленарних секција, намјера организатора јесте да окупе заинтересоване и око тема: „Становништво, демографске мегапромјене и развој друштва” и „Тржиште рада, образовање и утицај на привредни развој”.

Програмом форума предвиђено је да паралелне секције буду одржане у хотелу “Јелена”, док су трећег дана форума предвиђени састанци инвеститора.

Пријава учесника на форум траје до 01. новембра, а сви заинтересовани пунољетни грађани могу да се региструју за учешће на форуму путем web странице Бизнис форума: www.bfb.ba