II Biznis forum Brčko distrikta BiH od 6. do 9. novembra

Vlada Brčko distrikta BiH, u saradnji sa Ekonomskim fakultetom Brčko Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Udruženjem računovođa, forenzičara i revizora Brčko distrikta BiH, od 6. do 9. novembra organizuje II Biznis forum Brčko distrikta BiH.

Biznis forum je i ove godine zamišljen kao mjesto okupljanja i razmjene mišljenja između predstavnika vlasti, kreatora ekonomskih politika i potencijalnih investitora.

Forum će se baviti svim relevantnim pitanjima koja su od značaja za stanje u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine, počevši od stanovništva, poslovnog ambijenta, inovacija, investicija, kooperacija, preduzetništva, tržišta rada i obrazovanja.

Zvanično otvaranje Biznis foruma je 07. novembra 2018. godine u 11:00 časova u Domu kulture u Brčkom, gdje će biti održana i plenarna sekcija o temama – poslovni ambijent, investicije, inovacije, kooperacija i preduzetništvo.

Kroz panele i konstruktivnu raspravu, privrednici, profesori, predstavnici institucija vlasti i javnih organizacija, međunarodne zajednice i nevladinih udruženja, studenti, građani i drugi učesnici, imaće priliku da razmijene mišljenja i donesu zaključke koji će biti upućeni vladajućim strukturama, donosiocima odluka i nosiocima privrednog razvoja.

Primarni cilj Biznis foruma Brčko distrikta BiH jeste da kroz dijalog, rasprave i razmjene mišljenja, ovaj forum i Brčko postanu prepoznatljivo mjesto, kao važan poslovni i investicioni događaj regije za širenje znanja i poslovnih ideja. Želja Organizacionog odbora je da primarni zaključak Biznis foruma bude jačanje privatnog sektora uz stimulisanje preduzetništva, povećanje konkurentnosti, primjenu modernih tehnologija, bolju integraciju u proces globalizacije i privlačenje kvalitetnih investitora, da bi u budućnosti ovaj forum dobio epitet investicionog foruma.

Osim plenarnih sekcija, namjera organizatora jeste da okupe zainteresovane i oko tema: „Stanovništvo, demografske megapromjene i razvoj društva” i „Tržište rada, obrazovanje i uticaj na privredni razvoj”.

Programom foruma predviđeno je da paralelne sekcije budu održane u hotelu “Jelena”, dok su trećeg dana foruma predviđeni sastanci investitora.

Prijava učesnika na forum traje do 01. novembra, a svi zainteresovani punoljetni građani mogu da se registruju za učešće na forumu putem web stranice Biznis foruma: www.bfb.ba