Представљање издавачке дјелатности УИС-а на Међународном сајму књига

Универзитет у Источном Сарајеву традиционално ће представити своју издавачку дјелатност на 63. Међународном сајму књига у Београду, који је синоћ отворио академик Матија Бећковић а који ће трајати до 28. октобра.

На изложбеном штанду Републике Српске (Хала 2 ниво А) међу 111 издања од 52 издавача, налази се око 50 издања Универзитета у Источном Сарајеву и његових организационих једница.

На штанду Републике Српске биће организована промоција зборника радова са научних скупова “Наука и стварност” и “Савјетовање о статусу друштвено-хуманистичких наука” Филозофског факултета, као и зборник радова Правног факултета са научног скупа “Двадесет година Дејтонског мировног споразума”.

На овогодишњем сајму представиће се око 500 излагача, а почасни гост манифестације је Мароко. Слоган сајма је “Радост читања” који подсјећа на универзалну вриједност литературе и значај књижевног стваралаштва за формирање естетских вриједности, каквима човјечанство тежи.

Репрезентативни наступ Републике Српске на највећој регионалној културној манифестацији организује Представништво Републике Српске у Србији уз подршку Министарства просвјете и културе РС.

Програм промоција на штанду Републике Српске погледајте овдје.