Predstavljanje izdavačke djelatnosti UIS-a na Međunarodnom sajmu knjiga

Univerzitet u Istočnom Sarajevu tradicionalno će predstaviti svoju izdavačku djelatnost na 63. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, koji je sinoć otvorio akademik Matija Bećković a koji će trajati do 28. oktobra.

Na izložbenom štandu Republike Srpske (Hala 2 nivo A) među 111 izdanja od 52 izdavača, nalaze se oko 50 izdanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu i njegovih organizacionih jednica.

Na štandu Republike Srpske biće organizovana promocija zbornika radova sa naučnih skupova “Nauka i stvarnost” i “Savjetovanje o statusu društveno-humanističkih nauka” Filozofskog fakulteta, kao i zbornik radova Pravnog fakulteta sa naučnog skupa “Dvadeset godina Dejtonskog mirovnog sporazuma”.

Na ovogodišnjem sajmu predstaviće se oko 500 izlagača, a počasni gost manifestacije je Maroko. Slogan sajma je “Radost čitanja” koji podsjeća na univerzalnu vrijednost literature i značaj književnog stvaralaštva za formiranje estetskih vrijednosti, kakvima čovječanstvo teži.

Reprezentativni nastup Republike Srpske na najvećoj regionalnoj kulturnoj manifestaciji organizuje Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture RS.

Program promocija na štandu Republike Srpske pogledajte ovdje.