Састанак представника Универзитета и Градске развојне агенције Источно Сарајево у оквиру програма ЕУНОРС

У Ректорату Универзитета у Источном Сарајеву je 24. септембра одржан састанак представника Универзитета и Градске развојне агенције Источно Сарајево.

Састанку је у име Градске развојне агенције Источно Сарајево присуствовала директор Младенка Пандуревић са сарадницима, а у име Универзитета у Источном Сарајеву продекан за наставу Машинског факултета проф. др Горан Орашанин, координатор за осигурање квалитета мр Ненад Марковић и стручни сарадник на програму европске мреже предузетништва ЕУНОРС мр Јелена Мићић.

Разговарало се о интезивирању сарадње Градске развојне агенције Источно Сарајево и Универзитета, као и о капацитетима који могу бити искориштени са обје стране у сврху бољег повезивања Универзитета у Источном Сарајеву са привредним организацијама из окружења.

Нагласак је био и на учешћу Градске развојне агенције на научно стручном симпозијуму „Agrosym“ на којем би Универзитету помогли позивом привредних организација интересаната с циљем остваривања сарадње са организацијама које ће присуствовати овом скупу и излагати своје производе.

С обзиром да Градска развојна агенција Источно Сарајево учествује у програму Европске мреже предузетништва (ЕУНОРС), разговарано је о могућностима заједничке сарадње у правцу анимирања што већег броја привредних организација, односно малих и средњих предузећа, који би постали видљиви у овој европској мрежи предузетништва и на тај начин стекли одређене користи повезујући се са сличним привредним организацијама из Eвропске мреже предузетништва.

Било је ријечи и о тражењу адекватног пословног партнера који би пренио своја искуства у развоју технологије на Другом бизнис форуму „Становништво у функцији привредног развоја“, који организује организациона јединица Универзитета у Источном Сарајеву, Економски факултет у Брчком, 6. новембра 2018. године са Владом Брчко дистрикта, али и о начину финансирања конференције женског предузетништва „Друга конференција женског предузетништва у Републици Српској – Жене у пословном свијету“, која се одржава 28. септембра 2018. године у Административном центру Владе Републике Српске, под покровитељством Европске мреже предузетништва.