Промовисано 20 дипломираних инжењера и 7 мастера Машинског факултета УИС-а

Промоцијом 20 дипломираних инжењера и седам мастера данас је обиљежен Дан Машинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Машински факултет у Источном Сарајеву основан је прије 24 године, а данас представља један од високопозиционираних и веома опремљених факултета, на којем студира око 350 студената.

Декан Машинског факултета доц. др Милија Краишник рекао је да је кроз пројекат модернизације Универзитета у Источном Сарајеву, Машински факултет је добио најмодерније уређаје за наставно-научни и образовни процес.

„Сада имамо изванредне услове. Тренутно је и те како велико интересовање за машинске инжењере, што потврђују и данашњи дипломанти који наглашавају да се труд и истрајност исплате“, рекао је декан Краишник.

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић је обраћајући се присутнима, рекао да Машински факултет Универзитета у Источном Сарајеву образује квалитетан кадар, инжењере који својим знањем могу значајно да допринесу развоју локалне заједнице.

„Градска управа Источно Сарајево има дугогодишњу успјешну сарадњу са Универзитетом у Источном Сарајеву и свим факултетима на подручју града. Увијек смо радо подржавали све активности факултета и Универзитета у Источном Сарајеву у цјелини. Наша врата и убудуће биће широм отворена, јер опстанак и развој Универзитета у Источном Сарајеву сматрамо нашим заједничким, стратешким интересом“, рекао је Лучић.

Машински факултет остварио је успјех и када је ријеч о наставном кадру, тако да данас овај факултет има само једног гостујућег професора.

Најбољим студентима Машинског факултета данас су додијељена признања за постигнуте успјехе.

Први циклус студија на Факултету досад је завршило 287 студената, 26 их је стекло звања магистра и мастера, а одбрањено је 16 докторских дисертација.

Свечаном обиљежавању Дана Машинског факултета присуствовали су бројни декани факултета Универзитета у Источном Сарајеву, професори и студенти Машинског факултета, те представници локалне власти.

Извор: ВЕБ редакција/РТРС