Свечанo промовисано 169 студената Педагошког факултета УИС-а

На свечаној академији Педагошког факултета Универзитета у Источном Сарајеву, одржаној 1. јуна у Бијељини, промовисано је 169 студената Педагошког факултета.

Студентима генерације, који су се посебно истакли својим изузетним трудом и резултатима, Дејану Обреновићу, Мири Јовановић, Ради Сандић, Дијани Половини и Љубинки Симић на свечаности су уручени пригодни поклони.

Поводом јубилеја, 25 година постојања Педагошког факултета, за немјерљив допринос у наставној, научној, умјетничкој, културној и спортској дјелатности, Педагошки факултет Бијељина додијелио је плакете професорима који су својим преданим радом оставили неизбрисив траг у академској заједници. Плакете су додијељене емеритусу проф. др Митру Новаковићу, проф. др Стеви Пашалићу, проф. др Цвијетину Ристановићу, проф. др Пери Спасојевићу, проф. др Миладину Лукићу, проф. др Миленку Ћурчћу, проф. др Десанки Тракиловић и постхумно проф. др Бранку Савићу.

Факултет се на симболичан начин захвалио и градовима и општинама из окружења који му пружају несебичну подршку у раду и са којима има успјешну сарадњу.

Дипломантима су се обратили ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Стево Пашалић и декан Педагошког факултета проф. др Далибор Стевић, честитавши им на упорности и залагању и зажеливши да стечено знање успјешно примјењују у свом будућем раду.

Поводом овог значајног јубилеја, студенти и професори су приредили богат културно-умјетнички програм, у коме су учествовали чланови секција хора, оркестра и фолклора Педагошког факултета у Бијељини.

Осим представника академске заједнице, професора и сарадника Педагошког факултета, свечаности су присуствовали и проректори Универзитета у Источном Сарајеву, декани, продекани и представници других факултета Универзитета, представници јавних установа, као и представници средњих и основних школа и дјечијих вртића са којима Факултет има изузетну сарадњу.