Позив за истраживачке стипендије „GO STYRIA“ за школску 2018/2019. годину

„GO STYRIA“ је програм стипендирања за полазнике постдипломских и докторских студија, као и за постдокторанте који су заинтересовани за краће истраживачке боравке (у трајању од максимално 4 мјесеца) у сврху израде магистарске, докторске или постдокторске дисертације.

Позив је отворен, између осталог, и за кандидате из Босне и Херцеговине. Кандидати који буду изабрани за наведени програм, добиће прилику за истраживачки боравак на Универзитету у Грацу, с циљем да своје студије/истраживања наставе на матичним универзитетима.

Право аплицирања имају полазници постдипломских и докторских студија који тренутно студирају на једном од универзитета у земљама за које је отворен позив и који већ раде на својим магистарским или докторским дисертацијама, као и постдокторанти који су докторске студије завршили одличним резултатима. Одбрањена докторска дисертација у тренутку аплицирања не смије бити старија од годину дана.

Рок за достављање докумената је 18. мај 2018. године.

Остале информације о начину пријаве доступне су на службеној wеб страници Универзитета у Грацу: http://international.uni-graz.at/en/stud/incoming/s-in-mprog/go-styria/.